Καλλιρόης 23
210 9238217
Γρίβα Διγενή 1
210 9965203
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εταιρεία Ειδικής Αγωγής

Διαδικτυακός Ετήσιος Κύκλος Εκπαίδευσης – Εποπτείας Εργοθεραπευτών στην Αναπτυξιακή Εργοθεραπεία διαρκείας 60 ωρών

Διάρκεια Κύκλων
Οκτ 2024 - Ιουλ 2025
Διάρκεια / Κύκλο
60 ώρες
Εισηγητής
Αλεξάνδρου Σ.
Διοργάνωση
Προσέγγιση

Διαδικτυακός Ετήσιος Κύκλος Εκπαίδευσης – Εποπτείας Εργοθεραπευτών στην Αναπτυξιακή Εργοθεραπεία διαρκείας 60 ωρών

 

Ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια και συνεχίζει ακόμη να εκπαιδεύει και να εποπτεύει επαγγελματίες Εργοθεραπευτές. Για άλλη μία χρονιά λοιπόν  διοργανώνεται Κύκλος Εκπαίδευσης και Εποπτείας Εργοθεραπευτών στην Αναπτυξιακή Εργοθεραπεία. Το πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει μία εκπαιδευτική – εποπτική συνάντηση κάθε μήνα.

Εισηγητής και υπεύθυνος του Κύκλου είναι ο Αλεξάνδρου Στράτος, Παιδιατρικός Εργοθεραπευτής SI και Δ/ντής του Κέντρου Προσέγγιση.

Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής μετεκπαίδευσης στην παιδιατρική Εργοθεραπεία που χωρίζεται σε τρεις κύκλους:

  • Κύκλος 1: Εκπαίδευση – Εποπτεία 1ου έτους (θεωρητικό κύρια)
    μόνο για τελειόφοιτους και πτυχιούχους Εργοθεραπευτές  με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Δεν γίνονται δεκτοί Βοηθοί Εργοθεραπείας.

  • Κύκλος 2: Εκπαίδευση – Εποπτεία 2ου έτους (κύρια εποπτικό – advanced)
    μόνο για τελειόφοιτους και πτυχιούχους Εργοθεραπευτές που έχουν πιστοποιημένα παρακολουθήσει το 1o Κύκλο εκπαίδευσης ή αντίστοιχους αναγνωρισμένους κύκλους εκπαίδευσης Εργοθεραπευτών.

  • Κύκλος 3: Εποπτεία ομάδας (αμιγώς εποπτικό – competent– συνεχούς εκπαίδευσης)
    μόνο για Εργοθεραπευτές με 3ετή εμπειρία στην Αναπτυξιακή Εργοθεραπεία και έχουν πιστοποίηση στην παρακολούθηση των 2 πρώτων Κύκλων.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Δημοσιεύτηκε στις
Κύκλος 1: Εκπαίδευση – Εποπτεία 1ου έτους (θεωρητικό κύρια)

Όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, ο κύκλος περιλαμβάνει 11 συναντήσεις – μαθήματα όπου γίνεται εκπαίδευση και εποπτεία στους βασικούς τομείς που παρεμβαίνει ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής με κύρια έμφαση στην θεωρία και τις βασικές αρχές αντιμετώπισης σε κάθε πάθηση.

Ημέρες Διεξαγωγής: Κυριακή πρωί.

Διάρκεια: 60 ώρες

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση με το περιεχόμενο και το πρόγραμμα σε μορφή pdf καθώς και την αίτηση συμμετοχής σε μορφή word κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κύκλου 1 ΑΙΤΗΣΗ Κύκλου 1
Κύκλος 2: Εκπαίδευση – Εποπτεία 2ου έτους (κύρια εποπτικό – advanced)

Όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, ο κύκλος περιλαμβάνει 11 συναντήσεις και απευθύνεται σε Εργοθεραπευτές που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στην θεωρία από τον κύκλο 1 ή αντίστοιχους αναγνωρισμένους κύκλους εκπαίδευσης Εργοθεραπευτών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο στήσιμο προγραμμάτων παρέμβασης μέσω εποπτείας περιστατικών, εργαστηρίων και κλινικής συλλογιστικής. Έτσι πια η εκπαίδευση μετατοπίζεται από την θεωρία στην πρακτική της αντιμετώπισης.

Ημέρες Διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή απόγευμα.

Διάρκεια: 60 ώρες

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση με το περιεχόμενο και το πρόγραμμα σε μορφή pdf καθώς και την αίτηση συμμετοχής σε μορφή word, κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κύκλων 2 & 3 ΑΙΤΗΣΗ Κύκλων 2 & 3
Κύκλος 3: Εποπτεία ομάδας (αμιγώς εποπτικό – competent – συνεχούς εκπαίδευσης)

Όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, ο κύκλος περιλαμβάνει 11 συναντήσεις και απευθύνεται σε Εργοθεραπευτές που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στους 2 πρώτους κύκλους εκπαίδευσης και εποπτείας Εργοθεραπευτών. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τα περιστατικά τους και συζητούμε επί αυτών και όποιων άλλων ζητημάτων άπτονται της Εργοθεραπευτικής εφαρμογής.

Ημέρες Διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή απόγευμα

Διάρκεια: 60 ώρες

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση με το περιεχόμενο και το πρόγραμμα σε μορφή pdf καθώς και την αίτηση συμμετοχής σε μορφή word, κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κύκλων 2 & 3 ΑΙΤΗΣΗ Κύκλων 2 & 3
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την υποβολή των αιτήσεων.